Úvodní stránka
Recepty
Forum
Oblíbené stránky
Recepty
Kategorie
Marmelády, zavařeniny a povidla
Naposledy přidáné
Nejčtenější
Nejlépe hodnocené
Jablková přesnídávka
Přísady
1,25 kg
oloupaných jablek
125 g
cukru
1
vanilkový pudink (prášek)
0,5 l
vody
skořice
citronová šťáva
Obtížnost:
Nízká
Vegetariánské:
Ano
Zobrazeno:
25130
Hodnocení:
Neznámkováno
Datum spotřeby:
24.z.2014
Autor:
Lucka
Pokyny
Jablka oloupeme, rozmixujeme a rozvaříme s cukrem. Připravíme si nálev vanilkového pudinku a vody, rozmícháme a neuvařené nalijeme do rozmixované směsi. Lze přidat skořici a citronovou šťávu. Uvedeme do varu a mícháme, až vznikne tuhnoucí hmota. Pak plníme do sklenic. Sterilujeme, aby víčka nechytla plíseň, při 85°C - 100°C cca 15 - 20 minut v troubě, a to tak, že do pekáče nalijeme vodu a vložíme do něj skleničky víčkem dolů; po vypnutí lze nechat do rána a až poté vyndat.
Hodnocení receptu
1 (Špatný)
5 (Dobrý)
Ricettario by
Vamba