Úvodní stránka
Recepty
Forum
Oblíbené stránky
Recepty
Kategorie
Hovězí maso
Naposledy přidáné
Nejčtenější
Nejlépe hodnocené
Španělský ptáček
Přísady
4 plátky
hovězího masa (z kýty)
sůl
pepř
plnotučná hořčice
50 g
slaniny
1
párek
2
vejce natvrdo uvařená
2
okurky
1
cibule
sádlo
jíška
hovězí bujón (dle množství omáčky - doporučuji cca 1,5 l, pokud k tomu budou knedlíky, jinak stačí polovina)
Obtížnost:
Nízká
Vegetariánské:
Ne
Neporcované:
4
Zobrazeno:
18386
Hodnocení:
Neznámkováno
Datum spotřeby:
10.en.2010
Autor:
Lucka
Pokyny
Plátky masa naklepeme, okořeníme, z jedné strany potřeme hořčicí, dáme kousek slaniny, párku, vejce a okurky, zavineme a obtočíme nití. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, vložíme závitky a opečeme, aby se zatáhly. Z bujónu připravíme vývar (necháme přejít varem) a nalijeme na závitky. Vaříme v papinově hrnci cca 30-40 minut (dle velikosti závitků) doměkka. Hotové maso vyjmeme, omáčku zahustíme a poté maso opět vrátíme do hrnce, pokud nepodáváme ihned.
Hodnocení receptu
1 (Špatný)
5 (Dobrý)
Ricettario by
Vamba