Úvodní stránka
Recepty
Forum
Oblíbené stránky
Recepty
Recepty
Návštěvy
Dnes
21
Včera
20
Za Týden
41
Za Měsíc
68
Vše
27078
Visitors Counter 1.0.2
Recepty
Kategorie
Vánoční cukroví
Naposledy přidáné
Nejčtenější
Nejlépe hodnocené
Čokoládovo-marcipánové tolary
Přísady
100 g
cukru
175 g
tuku na pečení (hera, máslo)
200 g
hladké mouky
75 g
škrobu
1
vanilkový cukr
1
vejce
50 g
mletých mandlí
Náplň:
1 tmavá poleva nebo 1 čokoláda na vaření, 100 g másla, 150 g marcipánu
Na zdobení:
čokoládovou polevu světlou a tmavou nebo ze zbytku náplně dělat navrch bobečky a zdobit půlkou mandle
Obtížnost:
Nízká
Vegetariánské:
Ano
Zobrazeno:
14031
Hodnocení:
Neznámkováno
Datum spotřeby:
29.dub.2013
Autor:
Lucka
Pokyny
Ze všech přísad (vyjma náplně a přísad na zdobení) vypracujeme těsto, které dáme na chvíli uležet do lednice. Vykrajujeme kolečka, která dáme péci do předehřáté trouby na plechu vyloženém pečícím papírem. Hotová kolečka slepujeme náplní, kterou si připravíme tak, že rozpustíme polevu (nebo čokoládu na vaření), vmícháme nastrouhaný marcipán a máslo. Zdobíme polevami, a to například tak, že v tmavé polevě kolečka máčíme a světlou kreslíme párátkem tvary, nebo můžeme kolečka zdobit zbytkem náplně a půlkou mandle (viz. obrázek).
Poznámky
Množství na cca 50 ks.
Hodnocení receptu
1 (Špatný)
5 (Dobrý)
Ricettario by
Vamba